Casemanagement dementie & Niet pluis fase

Casemanagers dementie

 

Als u of iemand in uw omgeving te maken krijgt met dementie, komt er veel op u af en kunnen er veel vragen spelen. U kunt dan een Casemanager Dementie inschakelen. Dit is een vaste, persoonlijke begeleider voor mensen met dementie en hun naasten. Een casemanager informeert, luister, ondersteunt, denkt mee, adviseerty en reglt samen met u de nodige zorg. De casemanager dementie is aanspreekpunt zolang de cliënt thuis woont en werkt nauw samen met de huisarts en thuiszorg. Het doel van de begeleiding die een casemanager biedt, is dat iemand met dementie zo lang mogelijk in zijn vertrouwde omgeving kan blijven wonene. 

 

Casemanagers Dementie Gemeente Zeist

In de gemeente Zeist zijn casemanagers vanuit Accolade Zorg, Lelie Zorggroep, Santé Partners, Warande en Zorggroep Charim werkzaam. 

De casemanager kan starten met begeleiding in de niet-pluis fase en op het moment dat de diagnose dementie is gesteld bij u of uw partner/familielid. De begeleiding sluit steeds aan bij de ontwikkeling van het ziektebeeld en de belasting van de mantelzorgers. Uw huisarts of specialist kan u doorverwijzen naar de casemanager dementie. U kunt ook zelf contact opnemen met een casemanager. 

 

Voor aanmeldingen en informatie kunt u bellen naar 088-854 32 86 of mailen naar casemanagerszeist@gmail.com 

 

Professionele hulpverleners kunnen aanmeldingen doen via zorgspoor.